Seniorpolitik hos Nord Energi

”Det er vigtigt, at alle medarbejdere gennem hele deres ansættelse befinder sig i et job, som de kan og vil magte. Med alderen kan der imidlertid opstå ændrede forudsætninger…”

Uddrag fra Nord Energis seniorpolitik, som indgår i Nord Energis personalepolitik.


Mød Carsten Andersen, 59 år og sidste nye mand i Nord Energi Nets målerafdeling. Men selvom Carsten er ny i målerafdelingen, har Nord Energi været hans arbejdsplads de sidste mange år.
I maj kunne han nemlig fejre 35-års jubilæum.

Pr. 1. juni skiftede Carsten dog sin stilling som først arbejdsmand og siden montør i Nord Energis entreprenørselskab ud med en stilling i målerafdelingen i Nord Energis netselskab.

Arbejdsulykken

Grunden til skiftet skal vi tilbage til juni 2016 for at finde.
Her er han og hans faste makker på opgave på en af vores transformerstationer. Klokken nærmer sig frokosttid, og Carsten går og rydder op, mens makkeren ordner det sidste. Men pludselig forsvinder gulvet under Carsten. En spånplade er rådden og resulterer i, at han falder igennem, og hele kroppen vælter skråt forover ned i en jernbjælke under gulvet. Smerterne er ikke til at tage fejl af, og faldet resulterer i fem brækkede ribben. Det næste halve år er Carsten sygemeldt, og da to ribben efterfølgende ikke vil vokse sammen, medfører det flere operationer, først i Aalborg og siden hen i Odense.

Skiftet til en ny afdeling

I dag har Carsten daglige smerter, og en arbejdsdag med vrid, tunge løft samt hårdt fysisk arbejde er ikke længere det rette for ham. Her kom Nord Energis seniorpolitik i spil, og Carsten greb muligheden, da chancen bød sig i målerafdelingen, hvor hverdagen går med drift og vedligeholdelse samt udskiftning af målere. Et trods alt lettere arbejde end i entreprenørselskabet.
Smerterne forsøger han at holde nede med smertestillende, selvom han helst vil være fri for at tage dem, men det er ofte nødvendigt. Arbejdsulykken har kostet både økonomisk og personligt. I dag er han tilkendt paragraf 56, som nedsætter virksomhedens udgifter ved forøget sygefravær, ligesom han har mulighed for at benytte personlig assistance 12-13 timer om ugen til de mest krævende opgaver.
Men han beklager sig ikke, også selvom den ene skulder er opereret, og den anden arm værker efter en overrevet biceps. Arbejdstiden lyder fortsat på 37 timer om ugen.

Stor værdi for Nord Energi

For Nord Energi som virksomhed har medarbejdere som Carsten stor værdi. De bidrager til en alders- og erfaringsmæssig diversitet i medarbejdergruppen, ligesom de kender kulturen i virksomheden og besidder en enorm viden.

En vision for Nord Energi er at være en attraktiv arbejdsplads kendetegnet ved stolthed og engagement samt lysten til udvikling og læring, uanset alder. Ligesom trivsel på arbejdspladsen samt en god balance mellem arbejde og fritid/familieliv vægtes højt. Det er formentlig en af grundene til, at flere i personalegruppen har en lang anciennitet.

I 2023 har hele otte seniormedarbejdere hhv. 30, 35, 40 og hele 45-års jubilæum hos Nord Energi.

 

9107
Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System