Ny software til beregning af fremtidens elnet

Torsdag d. 14. december var en af de bedre dage på kontoret for vores projektledere i Nord Energi Net.

Det var nemlig dagen, hvor Nord Energi Net tog et nyt spændende software-modul i brug. Software-modulet, som hedder Utiligize Forecast & Investment, er et analyse- og planlægningsværktøj til beregninger af elnettet. Ved hjælp af målerdata fra målerne hos vores 100.000 andelshavere samt data i form af prognoser fra både Green Power Denmark og Energistyrelsen, kan analyseværktøjet vise belastningsområder og beregne fremskrivninger i Nord Energi Nets elnet frem mod 2050.

Formålet er at sikre og beskytte kabler og transformere samt målrette nyinvesteringer i elnettet, således der udbygges og investeres rettidigt i forhold til den øgede elektrificering i samfundet.

"Ved at være proaktiv og på forkant med udviklingen, sikres nettets levetid, effektivitet og samtidig sikres en fortsat høj leveringssikkerhed – også i fremtiden", udtaler afdelingsleder Jens Christian Nittegaard  

Softwaren er udviklet af Utiligize, som tilbage i november var på besøg i Hjørring for at vise Morten Nielsen, projektleder på implementeringen, og kollegerne, hvordan systemet skal betjenes.

Planen er, at alle projektledere hos Nord Energi Net i fremtiden skal anvende softwaren til projektudvikling.

9294
Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System