Giv os et praj og forebyg farlige situationer

Med over en million kabelskabe placeret i by og på land kan de danske elnetselskaber umuligt holde øje med dem alle. Borgere kan hjælpe ved at sende billeder via en landsdækkende app, hvis de opdager ødelagte kabelskabe.

Når du går en tur i Hjørring, Skagen eller et andet sted i vores forsyningsområde, kan du hjælpe samfundet ved at indrapportere eventuelle ødelæggelser på kabelskabe, huller i cykelstien eller faldefærdige skilte.

- Nord Energi er tilmeldt ’Giv et Praj’ og vil meget gerne have henvendelser. Når borgere indsender fotos via den app, der hedder ’Giv et Praj’, kan vi se, om det er en hastesag. Alle praj ledsages af den GPS-position, borgeren har formidlet, så det er let for os at finde frem til åstedet, siger netchef Per Hylle fra Nord Energi Net i Hjørring.

For elnetselskaber er det en stor hjælp, når borgerne holder øje med kabelskabe. Påkørte, hullede og revnede kabelskabe kan give stød til mennesker og dyr, så de skal sikres og repareres/udskiftes.

Elnetselskaberne driver på landsplan over en million kabelskabe, og det er helt umuligt at holde øje med alle de små og mellemstore skabe. Derfor sætter elnetselskaberne pris på at kunne trække på ekstra øjne fra fodgængere, hundeluftere og cyklister.

- Det er meget let. Som borger skal du blot hente den gratis app. Når du opdager noget, der er gået i stykker, kan du uploade et billede i ’Giv et Praj’-app’en og skrive en kort tekst. Husk at vælge kategorien ’el’. På den måde får dit elnetselskab automatisk besked og kan fikse fejlen i en fart, siger teamleder Peter Kjær Hansen fra Dansk Energi, hvis medlemmer ligesom mange kommuner bakker op om og bruger app’en.

’Giv et Praj’ kan også bruges af el-installatører og andre professionelle, der opdager en fejl fx i forbindelse med etablering af stikledninger mellem bygninger og kabelskabe. App’en, der er udviklet af Hexagon og snart kan fejre ti års fødselsdag, er downloadet af over 50.000 borgere i Danmark.

Ser du et kabelskab, som dette her, der ikke er forsvarligt lukket, så giv os et praj.
Ser du et kabelskab, som dette her, der ikke er forsvarligt lukket, så giv os et praj.
Hent den gratis app "Giv et praj" og hjælp med at indmelde fejl eller mangler.
Hent den gratis app "Giv et praj" og hjælp med at indmelde fejl eller mangler.
Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System