Elnet til meget mere

Direktør i Nord Energi Net, Per Hylle, bakker op om Green Power Denmarks netop udsendte anbefalinger, der sikrer en rettidig udbygning af elnettet.
Han opfordrer politikere og myndigheder til at udvise tillid til elnetselskaberne ved at skabe klarhed om de langsigtede investeringsrammer og modernisere de regulatoriske rammer, således vi sikrer, at elnettet bliver udbygget til meget mere.
”For Nord Energi kan udbygningen gå endnu stærkere, hvis vi kan bruge mindre tid på bureaukrati, ansætte flere folk og være sikre på, at vi ikke bliver ramt på benchmark, når vi investerer fremadrettet” siger Per Hylle.

Med 11 anbefalinger til morgendagens elnet opfordrer Green Power Denmark regeringen til at indkalde til forhandlinger om en el-infrastrukturpakke.

I 2030 vil Danmark bruge dobbelt så meget strøm sammenlignet med i dag. Det danske elnet er ikke dimensioneret til den grønne og elektriske fremtid. Elnetselskaberne er allerede i gang med at forstærke og udbygge elnettet. Men opgaven er enorm. Green Power Denmarks analyse viser, at der samlet set skal investeres i størrelsesordenen 49-57 mia. kr. i eldistributionsnettet i perioden 2024-2030. Investeringer, der vil gavne og styrke vores samfund bl.a. ved, at forbrugerne også i fremtiden undgår strømafbrud, at det er let at få installeret en ladestander og varmepumpe, og at det er hurtigt at få tilsluttet ny, grøn elproduktion.

Læs om de 11 anbefalinger her

9008
Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System